viernes, 6 de octubre de 2017

Confusion Benimaclet 2017

CONFUSION BENIMACLET

El poble valencià de Benimaclet s'obri al públic esta fi de semana a través de 250 propostes artístiques que es desenrollaran en el carrer, en locals i en cases particulars gràcies a la quarta edició de Confusión, un festival que aúna música, dansa, art urbà i exposicions.

Els organisadors han presentat en roda de prensa l'edició d'enguany, que baix el lema "Expressa't lliurement" espera reunir a unes 10.000 persones en els 40 espais on desenrollaran les distintes intervencions des de les dèu del matí i fins a les onze de la nit el 7 i 8 d'octubre, i han llamentat que encara no disponen dels permissos municipals, pese a solicitar-ho en juny.

Segons han senyalat, l'Ajuntament els ha comunicat que els permissos estan "en tràmit" i han alvançat que en cas que no aplegaren els papers seguiran avant en el festival, puix han treballat moltes hores en la seua preparació i han implicat a molts voluntaris, artistes i gent del barri.

Ara ya "no es pot parar", han advertit per a reivindicar ademés que en la filosofia del festival figura el reclamar l'empoderament de Benimaclet i l'aposta pel carrer, on es porten a terme moltes de les propostes artístiques, per lo que renunciar a utilisar l'espai públic seria rebujar "l'essència" del Confusión.

Entre les novetats d'enguany del Benimaclet Confusión, que inclou 75 propostes musicals, 50 exposicions, 34 iniciatives d'art urbà, 25 tallers o 7 proyeccions audiovisuals, figura una campanya de concienciació per a mantindre la neteja i evitar el soroll en un barri on el botelló s'ha convertit en un problema crònic.

Per a això han elaborat un vídeo, en colaboració en l'Associació de Veïns i en la plataforma Benimaclet Descansa, on veïns del barri expliquen els problemes que sofrixen; estan difonent per les rets socials cartells a favor de la convivència, i han llogat onze banys químics que es colocaran pel barri esta fi de semana.

Ademés, este festival artístic gratuït ha apostat enguany per l'escenografia i penjarà en sèt espais del barri peces fetes en ganchillo, llana o bosses de fem que ha elaborat l'Associació d'ames de casa de Les Alcubles, dins del proyecte "Hilando vidas", i que aniran acompanyades de tallers i una exposició.

Una atra de les novetats és que han creat la cartelleria de manera artesanal, que s'ha fet a mà en papers usats que han demanat pel barri i en la que enguany predomina el color taronja, mentres que en esta edició no s'imprimiran programes de mà, que estaran a disposició del públic en internet i en una lona que es penjarà en la plaça.

Este festival, que va sorgir fa quatre anys de la mà d'un grup d'estudiants italians que vivien en el poble i es varen juntar per a compartir les seues inquietuts artístiques, invita a gent tant professional com aficionada a expressar-se lliurement, en l'únic llímit de respectar als demés i l'únic filtre d'apuntar-se a la convocatòria pública per a participar.

La plaça de Benimaclet, el Centre Instructiu Musical (CIM) o els horts urbans del barri seran, junt a algunes cases particulars, els escenaris d'un festival que busca també crear llaços en el barri i que organisen voluntaris que no cobren la seua llabor, com tampoc els artistes.


Des de Poble de Benimaclet s'alegrem de que se celebren en Benimaclet iniciatives culturals com esta i esperem que els participants siguen respectuosos en els veïns. Únicament dos observacions: Nos crida l'atenció que no estiga la pàgina web de l'event en valencià i si en anglés i italià, crec que haurien de ser més respectuosos en la llengua dels benimacleters i podria obrir-se a tot el poble de Benimaclet, pareix que algunes entitats culturals del poble no participen. Esperem que siga un èxit l'event. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet