viernes, 23 de febrero de 2018

Francesc Greses, escultor de Benimaclet

FRANCESC GRESES, ESCULTOR DE BENIMACLET

Ha faltat el fill del Poble de Benimaclet, l'escultor i imaginari valencià En Francesc Greses i Almenar.

Francesc va destacar dins de l'imagineria valenciana en el camp de les imàgens religioses. Les seues obres poden trobar-se en molts pobles valencians; des del seu natal Benimaclet on va fer entre atres les imàgens de les santetes Alodia i Nunilon o la restauració de Santa Cecilia del Centre Instructiu de Benimaclet fins a Carcaixent (Santissim Crist de la Salut), la Ciutat de Valéncia (l'image de la Mare de Deu en la Roca de la Mare de Deu dels Desamparats) o Beniarrés (l'image del patró el poble, Sant Pere). Inclús treballà fora de la seua Valéncia en Almonacid del Marquesado en la provincia de Conca, on va fer l'image del Santo Cristo de los Milagros.

Pero si una era la seua devoció, eixa va ser Sant Vicent Ferrer. Francesc va ser Soci-Clavari de l'Altar del Tossal de Sant Vicent Ferrer, del qual va ser Clavari Major i membre de la Junta de Govern durant molts anys. Al seu art i mans se deu, entre molts atres, el magnífic Altar-Retaule que, des de 1971 s'erigix en la plaça del Tossal de la Ciutat de Valéncia i la restauració de les Andes de Sant Sant Vicent.

Altar del Tossal
Hui divendres 23 de Febrer a les 16'00 h. tindrà lloc una Missa funeral en la Parròquia de l'Assunció de Nostra Senyora de Benimaclet.


Preguem una oració per a la seua ànima i el nostre més sentit pésam per a la família.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet