miércoles, 3 de octubre de 2018

Inauguració de la Plaça d'Amparo Arce.

LA PLAÇA D'AMPARO ARCE FETA REALITAT

Fa ara 2 anys el nostre blog recollia la bona notícia de que l'Ajuntament de Valéncia anava a rotular una Plaça en el nom de l'entranyable veïna de Benimaclet Amparo Arce (Una plaça per a Amparo Arce).

Hui podem dir que, per fi, s'ha completat l'urbanisació de la Plaça i pot ser disfrutada per tot el veïnat de Benimaclet.

El pròxim 5 d'Octubre l'Associació de Veïns de Benimaclet ha preparat un homenage a Amparo Arce coincidint en l'inauguració oficial de la Plaça.

L'acte tindrà lloc a les 12 del migdia en la mateixa plaça i contarà en un concert de l'Orfeó Gregorio Gea de Benimaclet, un recital de poesia i uns parlaments: Estrella Garrido (filla d'Amparo Arce), Maria Garriga (de Dones veinals de Benimaclet) i Antonio Pérez (de l'Associació de Veïns de Benimaclet). Estan convidades les autoritats municipals de Valéncia.

Recordem que la Plaça dedicada a Amparo Arce està  situada entre els carrers de Sant Columbà i Masquefa, a on se trobava l'Alqueria de Senent (El Saco) i l'antic matador de Benimaclet. En este solar començava el camí de Farinós i actualment era un descampat que espera l'urbanisació per part de l'Ajuntament de Valéncia.



L'Ajuntament de Valéncia reconeix aixina l'implicació de l'activista Ampare Arce en plataformes i coordinadores de defensa educativa, social i cultural i en defensa del moviment veïnal. Arce, quí va faltar en 2014, va fundar l'associació Dònes veïnals de Benimaclet i va ser membre de l'eixecutiva de l'Associació de Veïns de Benimaclet i promotora de la primera AMPA del colege públic Pare Català. Una constant escritora de poesia i enamorada del teatre, durant molts anys va ser membre de l'Orfeó Gregorio Gea del Patronat de la Joventut Obrera. Va ser autora del llibre “Poemas de una vida”, una recopilació de la poesia que va escriure a lo llarc dels últims anys.

Amparo Arce només va anar fins als 9 anys a l'escola, perque molt pronte es va tindre que posar a treballar, pero açò no va ser obstàcul per a una vida de compromís en el ben comú i especialment les causes socials i veïnals. Va ser una de les conegudes “dònes chaqueteres” de Benimaclet treballant a un taller de costura que ella mateixa va crear al corral de la seua casa per a ajudar al manteniment de la seua família.

Estudiar va ser un desig que finalment va poder complir de major, ya en 4 fills criats, en la Nau Gran, a on des de 2003 a 2012 va estudiar Psicologia, Humanitats i Ciències Socials i Econòmiques, tota una història de superació. També va ser participant de l'Universitat Popular, inquieta, en una enorme capacitat, moltes preguntes i moltes ganes de seguir deprenent i trobant respostes.

Ha rebut numerosos reconeiximents d'Associacions i institucions de la ciutat. El nostre serà contribuir a mantindre viu el seu recort i el seu esperit defensor de l'aprenentage i la participació social a lo llarc de tota la vida.

Des l'administració d'este blog s'alegrem molt d'este reconeiximent.

Adjuntem unes fotografies que ha compartit en nosatres Angel Salvador.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet