lunes, 21 de noviembre de 2016

Santa Cecilia. Benimaclet 1973

SANTA CECILIA. BENIMACLET 1973

Cecilia de Roma, coneguda com a santa Cecilia segons el Martyrologium hieronymianum, va ser una noble romana, convertida al cristianisme i martirisada per la seua fe en una data no fàcil de determinar, entre els anys 180 i 230. Se commemora la seua mort el 22 de novembre.
És patrona de la música, dels poetes, dels cegos (junt en santa Llúcia de Siracusa), d'Alfafara i de les ciutats de *Albi (França), Ómaha (Estats Units) i Mar de la Plata (Argentina), entre unes atres.
Els seus atributs són l'orgue, el llaüt i les roses.
En honor ad ella se celebra tots els anys la festa de la música en molts pobles valencians. Benimaclet també celebra la festa de Santa Cecilia des dels inicis del Centre Instructiu Musical.

El CIM de Benimaclet ha presentat enguany un programa de festes en este motiu que pot consultar-se en la seua pàgina web.


Hui presentem un vídeo de la festa en l'any 1973. Podem vore l'image de la Santa eixint de l'Iglesia, a l'alcalde (Salvador Almenar) i al rector (Juan Luis Orquín) presidint la processó,els carrers Germans Villalonga, Enric Navarro, Baró de San Petrillo, el Centre Instructiu Musical, els cartells electorals de les eleccions municipals de 1973... i el Cottolengo del Pare Alegre.  El vídeo va ser gravat per la familia Hurtado.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet