viernes, 14 de mayo de 2021

L'afonament del Banc de Valéncia

L'AFONAMENT DEL BANC DE VALÉNCIA

L'ingenier de Benimaclet, Joan Broseta, ha publicat recentment un llibre en el que narra el procés que ha dut a la desaparició d'una de les entitats financeres més importants de la nostra terra, el Banc de Valéncia.

El hundimiento del Banco de Valencia” narra la caiguda d'uns dels bancs centenaris més sòlits i emblemàtics. Broset
a narra una trama plena de saquejadors que l'espoliaren fins deixar-lo arruïnat i que acabaria més tart en l'intervenció del Banc d'Espanya i la seua venda a CaixaBank (antiga Caixa de Pensions de Catalunya) per un euro.


L'història de la seua caiguda revela fins a quin punt els abusos i atropellaments de tot tipo en l'entitat s'impongueren per a obtindre beneficis personals, favoritismes polítics i increments patrimonials dels gestors i els seus amics.

Negocis i amistats se barrejaren per igual en el banc, incloent contes compartits en paraisos fiscals, viages de plaer pel Carib pagats per empresaris als que el banc afavoris i un sense fi de favors que hui estan en els tribunals de justícia.

Juan Broseta, naixcut en Benimaclet en 1948 és ingenier industrial i doctor Cum Laude. Va fundar l'Associació de Chicotets Accionistes del Banc de Valéncia per a defendre els interessos dels que se veren arrastrats en la seua caiguda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet