viernes, 7 de septiembre de 2018

Pregó de les Festes Patronals 2018

PREGÓ DE LES FESTES PATRONALS 2018 


El pregó de Festes Patronals de Benimaclet de l'any 2018 ha anat a càrrec d'En Santiago Gómez Carreras. Naixcut en Benimaclet en l'any 1978 és llicenciat en Belles Arts per l'Universitat Politècnica de Valéncia i en Història de l'Art per l'Universitat de Valéncia. Ha realisat estudis en Carrara (Itàlia) i en Valéncia, en l'especialitat d'escultura. Des de 2005 es Professor de Secundària en l'especialitat de Dibuix. Actualment impartix classes de dibuix en l'IES Faustí Barberà d'Alaquàs. A banda continua en la seua producció artística, és comissari de premis, exposicions i gestor cultura. Ha realisat la portada del Llibre de Festes de Benimaclet de 2018. 

Santiago Gómez ha realisat un preciós Pregó en el que ha destacat el caràcter multicultural i acollidor del poble de Benimaclet. Ha recordat com sos pares, naturals d'Aragó i Castella la Mancha, varen ser ben acollits per les gents de Benimaclet i com sempre s'ha sentit com un benimacleter més. Ha fet un repàs de la seua vida i ha remarcat l'importància de Benimaclet en ella. Ha fet menció del caràcter particular de Benimaclet, un poble dins d'una ciutat, dels seus malnoms, els seus personages,... i la vida de tants estudiants que han passat per ací. El Pregó ha acabat en un vixca a la Mare de Deu de l'Assunció, als Sants Patrons de la Pedra i al Santíssim Crist de la Providència. Des de Poble de Benimaclet valorem l'esforç de Santiago Gómez per fer el Pregó en llengua valenciana, en lloc de fer-ho en la seua materna; reba les nostres felicitacions. 

A continuació Enrique Roselló Navarro ha oferit un magnífic concert d'orgue i flauta junt al seu fill David Roselló Oliver. Enrique estudià en el Conservatori Superior Joaquim Rodrigo de Valéncia on obtingué els títuls de Professor Superior de Solfeu i Teoria de la Música, Professor Superior de Piano i Professor Superior d'Orgue, est últim en Premi Final de Carrera. Actualment es Professor en el Conservatori Professional de Valéncia en l'especialitat d'orgue. Per atra banda David estudia Grau Professional de flauta i es membre de la Banda Simfònica del CIM de Mislata. 

En el concert d'orgue i flauta s'ha interpretat obres de J.B. Cabanilles, G.F. Haendel i G. Fauré. Finalment s'ha cantat l'Himne del IV Centenari de la Parròquia de l'Assunció de Nostra Senyora de Benimaclet (Lletra de Juan Luis Orquín i Música de José Benlliure Grau), en la colaboració del Cor Parroquial de Benimaclet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet