viernes, 14 de septiembre de 2018

Big Band de Benimaclet

BIG BAND DE BENIMACLET 


A finals del 2010, un grup de músics de la banda del Centre Instructiu Musical de Benimaclet formaren una Big Band per a oferir un concert especial en els actes commemoratius del centenari de la Societat, fundada en 1910. 

El concert, celebrat el 15 giner de 2011, tingué tant d'èxit que decidiren continuar, naixent aixina una nova agrupació en el Centre Instructiu Musical, la B3 (Benimaclet Big Band). 

Des d'aquell moment han donat concerts, organisat i participat en festivals compartint escenari en atres Big Band com The Black Cats Jazz, Big Band de Loriguilla (Valéncia), The William Aberhart Abe Jazz Ensemble de Canadà, Big Bands de Vinalesa, Big Band de l'Eliana i Big Band de Manises. Han tocat en auditoris i localitats de la Comunitat Valéncia, en Terol i Higueruela (Albacete). Formada per 22 músics, tenen com a objectiu l'adquisició de repertori i, tutorisats per Carlos Marquina, alvançar en la teoria i l'estil del swing. 

La música swing, també coneguda com swing jazz o simplement swing, és un estil de jazz que es va originar en els Estats Units d'Amèrica cap a finals dels anys 1920, convertint-se en un dels gèneros musicals més populars i exitosos del país durant els anys 1930. El swing utilisa instruments habituals en el jazz, com una secció rítmica formada per piano, contrabaix i bateria; metals com a trompetes i trombons; instruments de vent-fusta, com saxofons i clarinets; i molt ocasionalment, instruments de corda com el violí o guitarra. El swing utilisa preferentment temps mijos i ràpits, generalisa els riffs melòdics i llibera el rol del bateria de certes restriccions que havia tingut fins a llavors. El conjunt característic de l'estil va ser la big band, adquirint ademés cada volta major importància el paper del soliste. Destaquen en este estil músics com Fletcher Henderson, Benny Goodman, Duke Ellington o Count Basie. 

Este divendres 14 de Setembre, durant les Festes Patronals de Benimaclet, organisades per la Clavaria Ancla-53, la Big Band de Benimaclet oferirà un concert en la Plaça de Benimaclet.

¡¡No falteu!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet