lunes, 17 de septiembre de 2018

Resum Festes Patronals Benimaclet 2018

RESUM FESTES PATRONALS BENIMACLET 2018


Ahir acabaren les Festes Patronals de Benimaclet d'enguany, ha segut una semana intensa en festejos i activitats. La Clavaria d'enguany ha segut Ancla-53 que començà en 1953 a fer la festa i des d'aquell any periòdicament continua gestionant les festes quan li toca el torn. Molts jòvens s'han sumats a aquell grup que començà fa més de 60 anys.

El divendres 7 s'inauguraren les Festes en un magnífic Pregó de Festes a càrrec del Professor En Santiago Gómez Carreras. Gómez realisà un preciós Pregó en el que destacà el caràcter multicultural i acollidor del poble de Benimaclet. Recordà com sos pares, naturals d'Aragó i Castella la Mancha, varen ser ben acollits per les gents de Benimaclet i com sempre s'ha sentit com un benimacleter més. Va fer menció del caràcter particular de Benimaclet, un poble dins d'una ciutat, dels seus malnoms, els seus personages,... i la vida de tants estudiants que han passat per ací. El Pregó acabà en un vixca a la Mare de Deu de l'Assunció, als Sants Patrons de la Pedra i al Santíssim Crist de la Providència.


El dissabte 8 el Poble de Benimaclet se va omplir d'artistes que participaren en el I Certàmen de Pintura ràpida de Benimaclet. La participació va ser molt numerosa i la calitat de les obres elevada. Esperem que l'event tinga continuitat en el temps. 

De vesprada els carrers s'ompliren en la calvalcada tradicional de les Clavarieses de la Mare de Deu d'Agost. Per la nit una macrodisco-móvil amenisà la nit als mes jóvens en la Plaça.


El dumenge, festa de la Mare de Deu d'Agost, se celebrà la Missa Major i a continuació la mascletà, la qual se va vore alterada per la pluja. Per la nit la processó de la Mare de Deu.


El dilluns els Sants de la Pedra partiren cap a Vera acompanyats de tabal i dolçaina mentres els clavaris tiraven bengales. 

La romeria a través del poble i l'horta de Benimaclet acabà en l'ermita de Vera en un berenar d'orchata i fartons oferit per l'Orchateria Sariers.

El dimarts els Sants empengueren el camí de tornada atravessant l'Universitat Politècnica de Valéncia, en atres temps la fèrtil horta de Benimaclet. Centenars de benimacleters acompanyaren als Sants i varen ser obsequiats per l'Universitat en un refrigeri al seu pas per les seues instalacions. La comitiva continuà fins al cementeri de Benimaclet on se va fer un respons pels difunts de Benimaclet i a cotinuació, en un emotiu acte, se va fer un homenage a Josep Benlliure, qui va ser organiste de Benimaclet i membre de la clavaria Ancla-53, que recentment havia faltat.

El dimecres i dijous els més menuts del poble pogueren fruir d'activitats infantils i berenar en la Plaça de Benimaclet. El dijous ya se podia visitar el Mercat Migeval i se celebrà un sopar en la Plaça per al poble i rematà la nit uns monòlecs que divertiren als assistents.

El divendres, últim dia de Triduo de les Festes, s'inaugurà el Mercat Migeval, més ample que atres anys. Els carrers del casc antic de Benimaclet quedaren ambientats durant tot el fi de semana. Per la nit, la Big Band de Benimaclet del Centre Instructiu de Benimaclet nos deleità en un concert de música swing.

El dissabte, dia dels Sants de la Pedra, va començar el dia en una gran pluja que pareixia que anava a arruinar les festes. Els cuiners de les Calderes varen conseguir que se cogueren i a mig diu començà a aguaitar-se el sol entre els núvols. La missa en honor als Sants cantada pel Cor Parroquial en valencià donà lloc a la processó dels Sants pogué eixir sense problemes.


Per fi, el dumenge, el día del Crist, a pesar de les amenaces de pluja, no haguerem de patir-la. S'estrenà una Missa Major del Crist de la Providència composta per a l'ocació per l'organiste Josep Benlliure i que sense dubte, mantindrà la seua memòria per sempre. Per la vesprada la tradicional Processó del Crist va tancar les festes patronals en una assistència multitudinaria. Els carrers de Benimaclet estaven de gom a gom. La processó l'obria la Cavalleria de la Policia Local, a continuació la Creu processional, les Falles i Sant Josep, els chiquets de Primera Comunió, El Crist de la Providència, el Clero, les autoritats, els clavaris i tancant la processó la Banda de Música del CIM de Benimaclet.

Tot un éxit que esperem que se repetixca en els pròxims anys. Un éxit d'actes, de participació del veïnat, de concòrdia i de cultura. Desigem que les Festes Patronals continuen mantenint l'ànima de lo que va ser el nostre poble. Animem a les pròximes clavaries a continuar pel mateix camí. 

Poble de Benimaclet ha realisat un seguiment especial de les festes. En més de 270.000 visites el nostre blog seguix mantenint informats als qui volen informació sobre el nostre poble. El programa de festes ha tingut més de 7000 consultes estos dies. Des de l'administració del blog agraïm la vostra confiança.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet