viernes, 8 de septiembre de 2023

Pregó de Festes 2023

 PREGÓ DE FESTES 2023


Ahir divendres 8 de Setembre s'encetaren les Festes Patronals de Benimaclet en el ya tradicional Pregó Cultural en l'Església Parroquial de Benimaclet.

Enguany va còrrer a càrrec del pèrit mercantil jubilat i fill de Benimaclet, Enrique Montesinos Piqueras. Enrique va nàixer en el carrer del Recreo (hui Vicent Zaragozà) en Villa Àfrica. Ha treballat en el món empresarial com a Director d'Administració i Personal. A banda ha segut President de l'Associació de Veïns de Montesol (L’Eliana) i director del periòdic La Eliana 2000.

Montesinos va començar la seua dissertació contant l'orige de la Parròquia de Benimaclet en temps de Sant Joan de Ribera i l'admiració el rei Jaume I, el conquistador per l'advocació de l'Assunció de Nostra Senyora. També recordà que prèvia a la fundació de la parròquia, va existir en Benimaclet una ermita en honor als Sants Patrons de Benimaclet, Abdon i Senent, els Sants de la Pedra, patrons dels llauradors. També va ser referència a l'advocació de la Providència i el seu significat.

Per últim Montesinos donà per inaugurades les Festes Patronals 2023, que esperem mantinguen el nivell d'anys anteriors.








No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet