martes, 20 de septiembre de 2016

Una Plaça per a Amparo Arce

UNA PLAÇA PER A AMPARO ARCE

Una bona notícia per al Poble de Benimaclet, la regidora de l'àrea de Cultura, Glòria Tello, ha anunciat hui que la comissió de Cultura de l'Ajuntament ha adjudicat una plaça a l'activista veïnal de Benimaclet, l'entranyable Ampare Arce. "Per al Govern de la Nau l'interlocució en les associacions de la ciutat és fonamental i nos satisfà especialment poder atendre una petició veïnal per a dedicar dos vies a dos persones que han segut referents en el barri de Benimaclet i en el poble de Cases de Bàrcena pels seus valors i la seua contribució a la vida en comú en estes dos zones de Valéncia", ha explicat Tello.

En concret, se dedicarà a Amparo Arce la nomenclatura d'una nova plaça en el Poble de Benimaclet, situada entre els carrers de Sant Columbà i Masquefa, a on se trobava l'Alqueria de Senent i l'antic matador de Benimaclet. En este solar començava el camí de Farinós i actualment és un descampat que espera l'urbanisació per part de l'Ajuntament de Valéncia.
L'Ajuntament de Valéncia reconeix aixina l'implicació de l'activista Ampare Arce en plataformes i coordinadores de defensa educativa, social i cultural i en defensa del moviment veïnal. Arce, quí va faltar en 2014, va fundar l'associació Dònes veïnals de Benimaclet i va ser membre de l'eixecutiva de l'Associació de Veïns de Benimaclet i promotora de la primera AMPA del colege públic Pare Català. Una constant escritora de poesia i enamorada del teatre, durant molts anys va ser membre de l'Orfeó Gregorio Gea del Patronat de la Joventut Obrera. Va ser autora del llibre “Poemas de una vida”, una recopilació de la poesia que va escriure a lo llarc dels últims anys.

Amparo Arce només va anar fins als 9 anys a l'escola, perque molt pronte es va tindre que posar a treballar, pero açò no va ser obstàcul per a una vida de compromís en el ben comú i especialment les causes socials i veïnals. Va ser una de les conegudes “dònes chaqueteres” de Benimaclet treballant a un taller de costura que ella mateixa va crear al corral de la seua casa per a ajudar al manteniment de la seua família.

Estudiar va ser un desig que finalment va poder complir de major, ya en 4 fills criats, en la Nau Gran, a on des de 2003 a 2012 va estudiar Psicologia, Humanitats i Ciències Socials i Econòmiques, tota una història de superació. També va ser participant de l'Universitat Popular, inquieta, en una enorme capacitat, moltes preguntes i moltes ganes de seguir deprenent i trobant respostes.
Ha rebut numerosos reconeiximents d'Associacions i institucions de la ciutat. El nostre serà contribuir a mantindre viu el seu recort i el seu esperit defensor de l'aprenentage i la participació social a lo llarc de tota la vida.

Des l'administració d'este blog s'alegrem molt d'este reconeiximent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet