martes, 13 de septiembre de 2016

Universitat Politècnica de Benimaclet

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE BENIMACLET

L'Universitat Politècnica de Valéncia (UPV) és una universitat pública en sèu en Valéncia. El germen de lo que hui és l'UPV se remonta al curs 1968-1969, quan es crea l'Institut Politècnic Superior de Valéncia que unia diverses disciplines d'estudis superiors tècnics.


En 1970, l'Institut Politècnic Superior es trasllada al Campus de Vera i un any més tart, en 1971 (a raïl del Decret de l'11 de març, a través del com es concedix el màxim ranc acadèmic a l'Institut Politècnic Superior de Valéncia) l'institució es constituïx definitivament en Universitat Politècnica de Valéncia.



El Campus de Vera és el campus principal de l'UPV i està ubicat al Nort de la ciutat de Valéncia en el Camí de Vera i ocupa l'antiga Horta de Benimaclet, entre l'eixida de l'Autopista A-7 cap a Catalunya (Actual V-21) i la mar. Per a la seua construcció s'hagueren de derribar decenes d'Alqueries i ocupar la majoria dels camps dels que vivien els llauradors de Benimaclet.

Actualment ocupa una parcela de 558 306 m². La seua construcció s'ha realisat per fases. Va començar en 1970 en la primera, que hui ocupa l'Escola tècnica superior d'Ingenieria de l'Edificació. En 1975 es va construir la segona fase, integrada per la zona de l'Àgora, Rectorat i les escoles d'Agrònoms, Camins, Canals i Ports, Industrials i Arquitectura i a partir dels anys noranta va començar a expandir-se cap a l'est fins a aplegar a l'actual edifici de la Ciutat Politècnica de l'Innovació (*CPI).



És per tot açò per lo que podem dir, en propietat, que l'UPV en realitat és de Benimaclet, està assentada sobre les terres que llauraren sobre generacions els fills de Benimaclet. En reconeiximent a este fet durant la passà dels Sants des de l'Ermita de Vera fins a Benimaclet se passa per dins de l'UPV. Durant alguns anys els diferents rectors de la Politècnica han segut agraïts en el Poble de Benimaclet per esta cessió de terreny i han colaborat en les Festes Patronals. Esperem que esta bona costum no s'acabe.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet