LA
CORONA, UN DOLÇ TÍPIC
Corona dolça (Forn del Cabanyal en Alboraya) |
La
Corona de l'Horta és una especialitat pasticera típica de l'horta
de Benimaclet i Alboraya. En
motiu de festes importants les dònes d'abdós pobles preparaven esta
delícia culinària que sorprén a qualsevol que la taste. D'orige
incert, en atres pobles valencians se prepara un dolç paregut
nomenat Corona de Glòria, per preparar-se per el dia de Dumenge de
Pasqua o Ressurrecció.
Es
tracta d'un dolç en forma d'una circumferència (d'ahí prové el
nom de corona), elaborada per fines capes de bescuit empapades, en
una crema d'armela entrellaçada entre les distintes capes i
recoberta de clara d'ou batuda (merengue), per a acabar es decora en
la seua part superior en frutes escarchades, es pren com a postres en
el café, en motiu de celebracions importants.
A
continuació descrivim la forma de preparar-la, de manera tradicional
en casa:
-
Posar a fòc llent 3 gots d'aigua, 300 grams de sucre, ralladura de llima i canella (al gust).
-
Quan estiga calent, afegir 300 grams d'armela mòlta i anar movent a poc a poc en cullera de fusta. Quan comence a bollir, moure durant 15 o 20 minuts i retirar del fòc.
-
Separar les clares dels rovells de 6 ous.
-
Desfer una miqueta els rovells i, quan la mescla d'armela estiga freda, afegir els rovells i posar una atra volta al fòc movent-ho fins que torne a bollir.
-
Fer un merengue en les 6 clares d'ou, i quan estiga molt dur, afegir 2 cullerades de sucre per cada clara.
-
Tallar una dotzena de bescuitets en rodanches fines i colocar en un plat redó; anar alternant capes de bescuitets en massa d'armela, de manera que cada capa es faça una miqueta més cap a dins per a anar formant la corona.
-
Quan s'acaben les capes, cobrir en el merengue, adornar en frutes escarchades i dorar al grill o en un bufador.
-
Deixar gelar.
Presentació en el Celler de Carmen |
Qui
no s'atrevixca a preparar-la en casa pot encomanar-la en qualsevol
forn o tastar-la en el Restaurant El Celler de Carmen (Avinguda d'Alfauir - Carrer Dolores Marqués) a on la
servixen com postres.
No hay comentarios:
Publicar un comentario