martes, 10 de septiembre de 2019

La passà dels Sants immortalisada en la Politècnica


LA PASSÀ DELS SANTS IMMORTALISADA EN LA POLITÈCNICA


La tornada dels Sants de la Pedra des de l'Ermita de Vera fins a Benimaclet ha contat enguany en una parada especial en la Universitat Politècnica.

Els Clavaris del 2019 han treballat a lo llarc de l'any per a conseguir colocar en la “Parada dels Sants de la Pedra”, dins de l'Universitat Politècnica de Valéncia, la representació gràfica del camí que feen els Sants a través de les Alqueries en taulellets quan encara no existía l'UPV.

L'acte l'ha encetat el President de la Clavaria 2019, Paco Cuenca Meseguer, que ha ressenyat l'importància de que els estudiants que assistixen a l'Universitat puguen recordar que un dia les seues aules foren part de l'Horta de Benimaclet i el motiu pel qual un dimarts de Setembre els Sants de la Pedra, acompanyats de molts benimacleters, recorren l'Universitat. A continuació ha agraït a l'artiste Enrique Moya el gran treball gràfic, aixina com al recopilador de les Alqueries, Pau Giner.

A continuació el Rector de l'Universitat Politècnica, En Francisco José Mora, ha indicat que la Politècnica ya conta en més de 50 anys i que deu la seua existència a l'Horta de Benimaclet. Ha mostrat interés en continuar la colaboració en el poble de Benimaclet i les seues festes patronals.

Per últim s'ha oferit un refrigeri als assistents a l'acte i la comitiva a continuat el seu camí cap a Benimaclet.

Poble de Benimaclet agraïx el treball de la Clavaria per a conseguir que la memòria de la nostra Horta no siga oblidada.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet