viernes, 6 de septiembre de 2019

Pregó Cultural 2019


PREGÓ 2019 FESTES PATRONALS



Un any més el Pregó Cultural ha donat inici a les Festes Patronals de Benimaclet. L'acte s'ha celebrat en la Parròquia de l'Assunció passades les 20 hores de la vesprada. 

Enguany l'encarregat de dur a terme el Pregó ha segut el mege i fill de Benimaclet, Pau Giner i Bayarri, el qual ha segut presentat pel Síndic de la Confraria dels Sants de la Pedra i Stm Crist de la Providència, En José Pilán.

El Pregó que ha versat sobre l'història de les Festes Patronals i els patronages de Benimaclet ha destacat per la seua defensa de l'Hortaque durant tants anys nos han proporcionat l'aliment i la riquea i sense la qual, Benimaclet mai tornarà a ser la mateixa”.

Ha recordat que l'inici de les Festes Patronals son anteriors a la mateixa fundació de la Parròquia a mitat del segle XVI i que tenen casi 500 anys d'història.

També hi ha hagut un recort especial per a Vicent Sanchis, el Roget,que va conseguir traure a la llum la nostra història i tradicions” i va “fer possible mantindre el nostre sentiment de poble”.

Als nouvinguts els ha recordat que Benimaclet és un poble acollidor i els ha animat a que “Entre todos tenemos que hacer un Benimaclet mejor, sin perder sus raices y tradiciones.”

Per últim ha agraït als Clavaris i Clavariesesl'esforç a lo llarc de tot l'any i per haver-nos oferit enguany estes maravelloses Festes Patronals de Benimaclet”, Animant a tots els veïns a participar en elles.

L'acte ha finalisat en l'entrega d'un detall per part del President de la Clavaria 2019, Paco Cuenca Meseguer, al pregoner.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet