domingo, 9 de octubre de 2022

Sergi Campillo, un benimacleter portador de la Senyera

 UN BENIMACLETER TORNA A SER PORTADOR DE LA SENYERA 44 ANYS MÉS TART


Fins ara només un benimacleter tenia l'honor d'haver segur portador de la Real Senyera en la processó cívica del 9 d'octubre. Pero enguany est honor ha tornat a recaure en un veí del nostre poble, el regidor i vice-alcalde de Valéncia Sergio Campillo.

Va ser en 1978 quan José Cristóbal Cuenca Albert, regidor i tenint-alcalde de la Ciutat de Valéncia va ser designat per En Miquel Ramón Izquierdo per a ser portador de la Real Senyera durant una convulsa processó cívica en la que els desijos d'autonomia ompliren de reivindicacions l'acte. Atres temps en els que encara vigilava Franco des de la seua estàtua la Plaça de l'Ajuntament el pas dels valencians. Curiosament el lloc del dictador hui l'ocupa un héroe nacional del valencians, Francesc de Vinatea, el qual se va jugar la seua vida per a defendre l'integritat del Regne de Valéncia davant del rei Alfons II que volia dividir el nostre territori (i que hui estan pensant en llevar-lo per a vergonya de tots els valencians). Tornant al portador, recordar que Cristóbal va nàixer en Benimaclet en 1936, en plena Guerra Civil. Alumne de Carles Salvador se va Llicenciar en Dret per l'Universitat Lliterària de Valéncia. Les seues inquietuts el portaren a treballar en el bufet d'advocats de Miquel Ramón Izquierdo. En les eleccions municipals del 13 de novembre de1973 va ser triat Regidor de l'Excm. Ajuntament de Valéncia, càrrec que ocupà fins a abril de 1979. Mamprenedor incansable, va ser director i professor de diverses autoescoles en diferents poblacions valencianes, sent vàries les generacions de benimacleters que se formaren en les seues escoles de conducció, arribant a ser President de l'Associació Valenciana d'Autoescoles (AVAE). Atra de les seues professions va ser la de Gestor, desenrollant el càrrec de vocal en la Junta Directiva de l'Ilustre Colege Oficial de Gestors Administratius de Valéncia. Des de menut ha estat interessat en les tradicions del seu poble, tant les civils, des del Centre Instructiu Musical, a on ocupà la seua Presidència durant quatre anys, com les religioses, formant part d'una Clavaria i com a Síndic de la centenària Confraria durant huit anys.

El portador d'enguany, Sergi Campillo, va nàixer aquell mateix any de 1978 en Benimaclet, l'any en que Espanya passava a tindre una Constitució democràtica i deixava arrere els temps foscs de la dictadura. Soci de vàries entitats de defensa de drets humans, ecologistes i de consum responsable. Parla 4 idiomes: valencià, castellà, anglés i francés. Doctor cum laude en Biologia en menció europea per l'Universitat de Valéncia, he treballat com a investigador en una tesis sobre ecologia evolutiva en l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva en una estància de 5 mesos en l'Universitat de Hull (Regne Unit). En política, ha eixercit la responsabilitat d'organisació en Iniciativa del Poble Valencià (partit integrat dins de Compromís) i en Compromís ademés de ser actualment portaveu d'Iniciativa en el colectiu de Valéncia. Va ser assessor en el grup municipal de Compromís en l'Ajuntament de Valéncia durant el mandat 2011-2015. Des de 2015 fins a 2019 ha segut 4º tinent d'alcalde i regidor de govern interior.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet