sábado, 22 de abril de 2023

Dia del Llibre 2023

DIA DEL LLIBRE 2023

El dia 23 d'abril se celebra el Dia del Llibre en Espanya. Se va triar esta data clau perque guardava relació en l'àmbit lliterari, puix va ser concretament eixe el dia en el que varen morir tres gran lliterats internacionals: Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Garcilaso de la Vega, en l'any 1616.

Des de l'Associació Poble de Benimaclet volem celebrar este dia fent una recopilació dels llibres  relacionats en el nostre poble que havem anat publicant a lo llarc dels vora sèt anys de vida de la nostra Associació. 



El nostre primer llibre va ser Noche de bodas -Nit de bodes. Vicent Blasco Ibàñez (Poble de Benimaclet -2017). 100 pàgines. ISBN 978-1326925093. Se presenta l'original en castellà i traducció a la llengua valenciana, realisada per la nostra Associació, del conte de Blasco Ibàñez ambientat en Benimaclet. Poble de Benimaclet el va publicar en motiu del 150 aniversari del naiximent de l'autor, que tanta relació va tindre en Benimaclet i la seua horta. Relata cóm un retor recent ordenat, fill de Benimaclet, casa a una chicona de la que va estar enamorada durant la seua joventut.




Mateu Vicent, el bandoler de Benimaclet
. Pau Giner Bayarri. (Poble de Benimaclet - 2018). 156 pàgines. ISBN 978-0244393946. Estudi de l'enigmàtic personage del Benimaclet, Mateu Benet Vicent, del segle XVII que va arribar a la fama en el Regne de Nàpols. El personage, que en principi era un bandoler, acaba servint al Rey de Valéncia en Nàpols com a mercenari. Allí guanya fama i arriba a tindre càrrecs d'importància. Inclou reproducció facsímil de poesies i obres de teatre del segle XVIII sobre el personage.




Benimaclet, el meu poble
. Pau Giner Bayarri. (Poble de Benimaclet -2020). 406 pàgines. ISBN 978-1716863011. L'estudi més exhaustiu publicat fins a hui sobre l'història de Benimaclet, els seus personages i les seues festes presentat de manera amena i forma de curts capítuls. Inclou la pràctica totalitat de les entrades del blog "Poble de Benimaclet" des de 2016 a 2020. Se presenta en un format de 25x18 cm a tot color. Un llibre imprescindible per ad aquells que volen tindre en un únic volum tota l'informació sobre l'història i les tradicions de Benimaclet.



Benimaclet, poble de poetes. José Cristóbal Cuenca Albert i Pau Giner (Poble de Benimaclet - 2020). 230 pàgines. ISBN 978-1716977930. Són molts els poetes que han passat pel nostre poble de Benimaclet, alguns fills, atres adoptius, pero tots se sentiren part d'ell. Recuperant l'idea que en son dia va tindre José Cristóbal Cuenca, presentem este treball que recull la biografia de la majoria dels benimacleters que varen escriure poesia i també un menut resum de la seua obra. Des de Poble de Benimaclet que el present treball servixca de punt de partida per a atres posteriors que amplien el nostre i que mantinga la memòria d'estos artistes de les lletres que vixqueren en els nostres carrers.


L'Horta de Benimaclet. Alqueries, camins i gents
. Pau Giner Bayarri (Poble de Benimaclet - 2023) 194 pàgines. ISBN 978-1-365-67614-7. L'Horta de Benimaclet va ser un dels vergers més valiosos de l'horta de Valéncia. Situada al Nort de la ciutat de Valéncia s'estenia al voltant del núcleu de població de Benimaclet. El creiximent de la ciutat de Valéncia i del poble de Benimaclet, la construcció de l'Universitat Politècnica, les noves vies de comunicació i l'abandonament de l'agricultura per part de la població han deixat a l'Horta de Benimaclet en una mínima expressió de lo que va ser. Açò fa necessari una obra que recorde lo que va ser i el patrimoni que va tindre per a que no quede en l'oblit per a sempre. Esta obra descriu els diferents camins que recorrien l'Horta de Benimaclet i la pràctica totalitat les seues alqueries i barraques, de les que hem pogut tindre notícia, a través de documents i d'informants. Aixina mateix se descriuen les séquies que reguen els seus camps. Pot reservar-se ací


Enguany també volem  recomanardes de la nostra Associació el llibre d'Antonio Màñez, Benimaclet 1950-1970. Tradiciones, vivencias y anéctodas. (Upwords - 2023). 978-8412526448. Màñez va vindre a viure a Benimaclet als 4 anys des del poblet d'Arteas en l'Alt Palància. El llibre fa un repàs de les seues vivències en el Benimaclet d'aquell temps. L'autor, que ya tenia experiència narrativa en llibres anterior, conseguix transmetre al llector l'ambient del Benimaclet d'aquella època, fent que el llibre siga de lectura amena. Pot adquirir-se en les llibreries de Benimaclet com La Traca.




Si esteu interessat en qualsevol dels nostres llibres podeu posar-vos en contacte en la nostra Associació (benimacleters@gmail.com).
També poden adquirirse en Amazon.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet