sábado, 16 de diciembre de 2023

Presentació del llibre "Els malnoms de Benimaclet"

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "ELS MALNOMS DE BENIMACLET"



Ahir va tindre lloc la presentació del nou llibre que han preparat membres de la nostra associació cultural, “Els malnoms de Benimaclet”, en el Llar Cultural de Benimaclet. L'event va ser un èxit d'assistència, més de 70 persones ompliren el local per a no pedre-se'l.

L'acte va estar dirigit exquisitament per Vicente Valiente, escritor de Benimaclet, que va presentar als participants en l'acte i va fer una breu introducció sobre el llibre que s'anava a presentar.

En primer intervinent va ser José Cristóbal Cuenca, un home que ha donat la seua vida per Benimaclet, va nàixer en Benimaclet en 1936. Va ser Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Valéncia, President del Centre Instructiu Musical de Benimaclet, Síndic de la Confraria dels Sants dels Patrons de Benimaclet i membre fundador de l’Associació Cultural Poble de Benimaclet. Cristòbal nos contà cóm els malnoms de Benimaclet han estat sempre vius i han segut de gran utilitat als veïns del nostre poble.

A continuació Àngel Salom, un membre actiu de l’Associació Cultural Poble de Benimaclet, també natural del poble i naixcut en 1935. Àngel va ser l’ànima d’este proyecte de recuperació i gràcies a la seua intacta memòria s’ha pogut completar tan basta recopilació. Àngel nos parlà dels malnoms de Benimaclet des del cor.

En tercer lloc, Adriana Montenegro, que va nàixer en Quito en 1989 i és Graduada en Turisme i membre de la nostra Associació. Nos va contar com va vindre a viure a Benimaclet quan tenia 11 anys i nos donà una visió dels Malnoms de Benimaclet, des del punt de vista d'una persona que ha vingut de fòra, pero se sent una benimacletera més.

Per últim, Pau Giner, naixcut en Benimaclet 1975, que és mege especialiste en Neurofisiología Clínica i President de la nostra Associació nos va parlà del llibre “Els malnoms de Benimmaclet”, cóm se va gestar, el seu contingut i les característiques del mateix. No oblida als més de 30 informants que han participat i a quatre benimaclets que, gràcies a la seua colaboració en el passat, han fet realitat que s'haja mantingut la memòria del nostre poble: Vicent Sanchis, el Roget, José Juan Calatayud, Pepe Serra i Lola Bayarri.

A l'acte acodiren membres de la Junta Directiva de la Confraria de Stm. Crist de la Providència i Sants Patrons de Benimaclet i de l'Associació de veïns i veïnes de Benimaclet.

El llibre se podrà adquirir, mentres queden eixemplars, en la llibreria Benipaper (Carrer Arquitecte Arnau) i en el nostre local.






No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet