martes, 5 de diciembre de 2023

Presentació del Llibre "Els malnoms de Benimaclet"

PRESENTACIÓ LLIBRE "ELS MALNOMS DE BENIMACLET"



El pròxim divendres 15 de decembre, la nostra associació presentará un nou llibre, en esta ocasió rescatant de l’oblit Els malnoms de Benimaclet (també coneguts com a apodos en castellà). L’Associació Cultural Poble de Benimaclet és una associació al servici de Benimaclet que té com a principal finalitat la recuperació de la memòria de lo que va ser el poble i l’horta de Benimaclet fundada en 2016.

En 2017 començàrem a recollir malnoms sense una finalitat concreta, pero en l’esperança de que no es perderen. Un llistat d’ells, prop d’un centenar, el publicàrem en el llibre Benimaclet, el meu poble; pero va ser durant la l’elaboració del llibre L’Horta de Benimaclet. Alqueries, camins i gents, quan decidírem que havíem de traure a la llum tota l’informació de la que disponíem. L’idea va ser recollida per Àngel Salom, un dels nostres socis, que ràpidament explorà en la seua ampla i lluïda memòria i nos aportà un llistat detallat de més d’un centenar de malnoms ben antics. Han format part de l’equip redactor, a banda d’Àngel Salom, Cristóbal Cuenca, Manuel Ciurana i Pau Giner, est últim ha actuat com a coordinador de l’obra. A banda, més de trenta persones de Benimaclet s’han sumat al proyecte i han colaborat aportant els malnoms que recordaven de familiars i coneguts.

Finalment hem recollit més de 500 malnoms de persones que vixqueren en Benimaclet des del segle XV als nostres dies, un total de 242 pàgines en decenes de fotografíes antigues del nostre poble que l’ilustren.

L’acte tindrà lloc en el Llar Cultural de Benimaclet (Carrer dels Sants 8) a les 19:00 hores.

Esperem contar en la vostra presència en l'acte.


Junta Directiva de "Poble de Benimaclet"



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet