domingo, 31 de diciembre de 2023

Resum activitats any 2023 "Poble de Benimaclet"

RESUM D'ACTIVITATS 2023


Estimats amics i amigues de "Poble de Benimaclet":

Acaba un any intens, en el que, per fi, hem deixat la pandèmia arrere i hem pogut tornar a una vida en normalitat. Desigem que 2024 siga un any ple de felicitat i salut per a tots els nostres veïns.

Per a la nostra Associació Cultural “Poble de Benimaclet” ha segut un any en molta activitat, ya portem huit anys de presència i creem que han segut profitosos i hem pogut aportar al nostre poble un montó d'accions per mantindre la memòria de lo que fon Benimaclet i per a conseguir millorar-lo.

Volem recordar-vos que la nostra Associació està inscrita el Registre d'Associacions de la Generalitat Valenciana i en el de l'Ajuntament de Valéncia i que açò nos ha permés colaborar en totes les associacions de Benimaclet que aixina ho vullguen, aportant orientació i assessorament en temes relacionats en el nostre poble. Hem atés a associacions tant dispars com l'Associació veïnal de Benimaclet, la Confraria dels Sants de la Pedra o Cuidem Benimaclet i esperem que la nostra faena, complementària ad elles, continue per a mantindre els nostres principis fundacionals.

Est any l'iniciarem en la presentació d'un nou llibre, que nos fea molta ilusió, “L'horta de Benimaclet, Alqueríes camins i gents”, redactat pel nostre investigador Pau Giner Bayarri i que contà en l'especial colaboració de Pepe Serra (al qual haguerem de despedir enguany), el qual va aportat la seua gran coneixença sobre esta Horta que està a punt de desapareixer. La presentació fon un èxit, acodint més de 80 persones. Del llibre s'han fet ya 3 edicions que pràcticament estan agotades.




Per a la Festa del Corpus participaren en l'elaboració d'un llibret que incloïa el Programa de la Festa i un artícul d'investigació sobre la participació de Benimaclet en la Festa Grossa del Corpus de la ciutat de Valéncia, preparat per Javier Navarro, eminent investigador i dinamisador cultural valencià.



En les Festes Patronals partipàrem en diversos actes: l'organisació de l'Homenage a Eduard Buil en commemoració del 50 aniversari de la seua mort celebrat en el Centre Instructiu Musical i l'edició d'un llibre en recort d'este gran poeta valencià tant lligat al nostre poble en colaboració en la Ret d'Estudis Valencians. També s'elaboraren diversos treballs d'investigació que se publicaren en el Llibre de Festes per banda de José Cristobal Cuenca, Pau Giner i Javier Navarro en temes variats com Eduard Buil, la Mare de Deu dels Desamparats en Benimaclet o la vida d'una mecenes de Benimaclet.




Abans d'acabar l'any presentarem l'últim treball de la nostra Associació que nos ha dut alguns anys; una recopilació de més de 500 malnoms de persones que varen viure en Benimaclet. En esta obra han colaborat més de 30 persones i han segut autores Àngel Salom, Cristóbal Cuenca i Manuel Ciurana, actuant com a coordinador Pau Giner. El llibre farà memòria de molts veïns i veïnes que estaven oblidades.


A banda continuem en la faena en les rets socials promovent la nostra identitat com a poble. Participem activament en Facebook i Instigram i mantenim tota l'informació que hem publicat en el nostre blog (a on hem superat les 400 entrades). Damunt hem estrenat un canal en Telegram i atre en whatsapp.

Només nos queda desijar-vos un bon any 2024 i quedem a la vostra disposició per a treballar per Benimaclet.

Una atenta salutació

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet