martes, 17 de octubre de 2017

El fútbol en Benimaclet

EL FUTBOL EN BENIMACLET


Actualment Benimaclet conta en un equip de fútbol, el Sporting Benimaclet, que des de 1991 representa al nostre poble en les competicions deportives. Pero en Benimaclet hi ha tradició futbolística des d'almenys 1923.

La primera referència al fútbol en Benimaclet apareix en el Mundo Deportivo en l'any 1923 que narra uns partits entre clubs no federats. El club dua per nom BENIMACLET FC.

En Juliol de 1924, durant les festes de la joventut de Benimaclet dedicades a Sant Lluïs Gonzaga se celebrà a les quatre de la vesprada un partit entre els infantils del Benimaclet FC i els del Ibèrica C.D (per lo tant l'equip tenia categories inferiors). i a les sis un atre entre el campeó de la copa Vidal, el U.S. La Vega i el Benimaclet en el camp fronterer al Sindicat Agrícola. L'alineació del Benimaclet va ser: Belenguer, Noguera, Gómez, Soler, Pisá I, Rios, Cortina, Pisà II, Peiró, Aparisi, Giner, Terrones i Garcia.


En els anys 30 el Benimaclet FC seguia jugant en el Camp del Benimaclet en la Carrasca. En la crònica del partit podem llegir que “El dumenge se jugà un partit entre els equips dalt mencionats (Benimaclet FC i Porvenir FC) quedant vencedors els locals per 2 a 1. Els jugadors del Porvenir protestaren de l'imparcialitat de l'àrbit, per causes no justificades, Pel Benimaclet se distinguiren Furió, Montañana, Oltra i Roselló. El Benimaclet va alinear a Navarro, Furió, Montañana, Romeu, Garcia, Cuenca, Oltra, Rubiols, Roselló, Zarzo i M. Cuenca.”


La Guerra Civil va interrompre l'activitat deportiva en el poble. A partir dels anys 50 del segle XX apareix un nou Benimaclet jugant en la categoria Regional de la Comunitat Valenciana. En 1976 l'alineació habitual era: Ciurana, Lupo, Victor, Madrid, Losa, Juan, Espí, Jesús, Sanchez, Torres Iborra, Mateo i Quique. En aquell anys el Benimaclet era descrit com “un conjunt molt homogeneu, sense fisures en les seues llínies” i es mantenia en bona possició en la classificació de la categoria.

Durant estos anys, el club aplega fins i tot a dispondre d'una penya d'aficionats, que es desplaça a les localitats on juga l'equip. Cal tindre en conte que el Benimaclet, generalment enquadrat en el grup Nort, es desplaça a localitats com Moncofa, Bechí o Castelló (jugant en el camp del Castalia). En una crònica de 1979 es fa referència al bon tracte a l'equip contrari i a la seua directiva per part de l'equip de Benimaclet ("esto es tan excepcional hoy en dia") 

Segons narra la web del Sporting Benimaclet, una vella llegenda de l'época conta que en l'equip benimacleter s'alineà a Kempes. Si sí, heu llegit be, Kempes va jugar en el Benimaclet, llàstima que no anara Mario Kempes el Matador, sino el seu Germà Hugo Kempes.

L'equip se mantingué en actiu per lo menys fins a 1985. En aquells anys el Benimaclet acusa els mals resultats i la pèrdua del camp de fútbol. Les últimes alineacions solien ser: Ciurana, Osuna, Clemencia, Madrid, Aznar I, Benlliure, Aznar II, Pepito, Luis, Alonso i Bautista.

S'acosten els anys 90, i este equip de fútbol va morint, esclafat per l'expansió urbanística que devora els solars i camps de fútbol de l'extrarradi. Aixina que el camp del Camí de Vera es convertix en un edifici, i el CF Benimaclet pansa a millor vida.

L'Escola de Fútbol Sporting de Benimaclet es va fundar en l'any 1990 i porta des del seu inici formant en la pràctica deportiva a jóvens tant del poble del que porta el seu nom com d'atres zones de la ciutat de Valéncia. A lo llarc de la seua existència, per l'escola del Sporting han passat més de 3.000 jóvens.



L'equip sempre ha patit l'estat precari del nostre camp de les Fonts i els seu escàs equipament, i és que des de la seua fundació, l'escola ha desenrollat les seues activitats en unes instalacions provisionals. Estes instalacions, han permés, no obstant, que mils de chiquets pogueren practicar el deport en Benimaclet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet