miércoles, 19 de septiembre de 2018

Jose Benlliure, Organiste de Benimaclet


JOSE BENLLIURE I GRAU, ORGANISTE DE BENIMACLET 



José Benlliure i Grau va nàixer en Benimaclet el 9 de Maig de 1929, fill de Jose Benlliure i Sales i Carmen Grau i Valls. La seua infància la va passar en el seu poble natal, vivint els difícils moments de la Guerra Civil i postguerra. 

Es va casar en Amparo Baró i Tramoyeres, la filla de l'insigne poeta de Benimaclet Emili Baró i Bori. Del matrimoni varen nàixer dos: Ana Desamparados i Jose. 


José Benlliure era un home bo, un amic dels seus amics. De semblant agradable, alegre, conciliador, obert i mamprenedor… Una persona que no feya contes de la seua edat, que confiava en la joventut, que participava en múltiples activitats, vitalista cent per cent. Ha segut molts anys el President de la Clavaria Ancla-53. Era un dels cinc clavaris fundadors que encara seguixen en el grup, des de la seua fundació en 1953. Ara queden quatre: Cristóbal Gimeno Sales, els germans Luis i Juan Castelló Torrent, i Vicente Roig Tello. Allà per 1953, un grup de jóvens fadrins, en la vintena, sent cura retor de Benimaclet don Miguel Zaragozá i Barber, varen decidir formar un grup de clavaris que dura fins als nostres dies. Fa cinc anys celebraren les Bodes de Platí del grup, els 60 anys de la Clavaria. 

La seua vida professional la va dedicar a l'estanc que regentava en el carrer Antoni Juan de Valéncia, arribant a ser President de l'Associació d'Expendedors de Tabac i Timbre de la Provincia de Valéncia des de 1978 fins a l'any 1982 i durant molts anys Secretari de la mateixa. 

En el camp de la música destacà com organiste, sent l'organiste titular de la Parròquia de l'Assunció de Nostra Senyora de Benimaclet durant més de 50 anys. És l'autor d'una Missa en Honor al Santíssim Crist de la Providència que s'estrenarà durant la Missa Major de les festes de 2018. 

El passat 7 de febrer nos deixava Jose Benlliure de forma inesperada, com ho és la mort de qualsevol ser volgut. Benimaclet quedà sense el seu organiste, pero la seua obra perdurarà i els nostres oïts podran seguir fruint de les seues composicions. 

Durant la passà dels Sants del dimarts passat, els clavaris varen retre un emotiu homenage a José Benlliure en el Cementeri Parroquial de Benimaclet.

1 comentario:

  1. Creo que el error fue mío :
    La celebración de los 60 años de un acontecimiento se llama "Bodas de Diamante" (no : "bodas de Platino".
    José María Sánchez.

    ResponderEliminar

Poble de Benimaclet