sábado, 8 de enero de 2022

Concentració veïnal de Benimaclet

CONCENTRACIÓ PROTESTA PEL TALL DE SÉQUIES EN BENIMACLET



    
Hui s'han congregat centenars de veïns de Benimaclet en la Plaça de l'Ajuntament de la ciutat de Valéncia per a demanar a la Corporació Municipal que no tanque el Braç d'Alegret de la Séquia de Mestalla que condenarà a la mort de 40.000 metros quadrats d'Horta cultivable en Benimaclet.

    El braç d'Alegret que ha regat i donat vida a l'Horta de Benimaclet des dels temps de la dominació musulmana començà la seua degradació en els anys 70 del segle XX quan moltes noves edificacions, per a evitar els gastos que comportava conectar-se al sistema de colectors, començaren a abocar les seues aigües fecals al sistema de rec. Ha passat mig segle sense que des de les administracions s'haja solucionat este greu problema. Davant de les exigències d'Europa per a que estes situacions no se produïxquen, l'Ajuntament ha decidit tancar la séquia, en lloc de solucionar la canalisació d'estes aigües fecals i evitar que arriben al sistema de rec.

    El sistema de rec de les séquies de l'Horta de Valéncia estan reconegudes internacionalment, entre atres per la FAO. No podem permetre-nos el lux de deixar perdre este Patrimoni.

    Membres de l'Associació Cultural “Poble de Benimaclet” s'han sumat a la Concentració convocada per l'Associació veïnal de Benimaclet i Cuidem Benimaclet en el cor de la ciutat de Valéncia, en la que s'ha reproduït un camp de lletugues a les portes de l'Ajuntament del Cap i Casal. Des de la nostra Associació continuarem lluitant per la defensa de l'Horta com un dels puntals del nostre Patrimoni. Evitar la seua degradació nos assegura mantindre un verger junt a la ciutat, del que poques ciutats europees tenen el privilegi de fruir.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet