domingo, 21 de enero de 2018

"Les tovalletes sempre al fem"

CAMPANYA LES “TOVALLETES AL FEM”

Este dumenge l'Ajuntament de Valéncia ha montat una paradeta en la Plaça de Benimaclet per a conscienciar al veïnat dels problemes que impliquen les tovalletes higièniques utilisades per a l'aseo personal i que en moltes ocasions acaben en els escusats en lloc de ser tirades al fem. Est és un problema que està afectant a les grans ciutats des de fa un temps degut a l'increment en l'us d'estos productes.


Mediant uns tallers didàctics uns monitors han acostat als més menuts la problemàtica que esta mala costum que està costant millons d'euros del presupost municipal i una elevada contaminació de les plages i parages naturals. Els chiquets han pogut comprovar que ocorre quan se fa un mal us de les tovalletes. Mentres el paper higiènic es desfà i acaba en les depuradores sent eliminat, les tovalletes queden obstruint les aigüeres i els colectors ya que encara que en molts dels embalages d'estes posa que poden eliminar-se per l'excusat no és aixina. Per lo tant, en cas d'usar tovalletes, hem de tirar-les sempre al fem.

L'Ajuntament ha pres l'iniciativa per a implicar a la ciutadania en l'us responsable d'este material pero, també, de tot tipo de residus per a evitar que seguixquen colapsant la ret d'abastiment d'aigua. De fet, hem de recordar que ya s'han extret prop de 1.000 tonellades de fem de la ret que obstruïa les canonades d'aigües, uns treballs que ascendixen a 2 millons d'euros per a desatascar el Colector Nort que es l'encarregat de conduir totes les aigües residuals de Benimaclet fins la depuradora.


Desigem que els veïns de Benimaclet se consciencien d'este problema i a partir d'ara totes les tovalletes acaben en el fem i no en l'escusat.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poble de Benimaclet